Författarna Ergin Özdemir och Claes Schmidt / Sara Lund

Ergin Özdemir

Ergin Özdemir

ERGIN ÖZDEMIR, kärleksimmigrant med rötterna i Turkiet, är socialentreprenören som brinner för olikheter, inkludering och entreprenörskap.

Med en bakgrund som oljeingenjör, militär, reseledare och entreprenör inom rese- och IT-branschen kom han till Sverige 1992. I sin första kontakt med AF, fick han beskedet att han inte hade någon chans i Sverige. Efter att ha sökt 600 jobb under ett halvår började han arbeta som PC-tekniker på Telia Data. Inom 2 år var han Helpdesk- och Regionchef på samma företag.

Ergin utgår ifrån att allt är möjligt och är ett levande bevis på detta.

Som föreläsare är han fylld av entusiasm och glädje och delar med sig av sina kunskaper, personliga erfarenheter blandat med fakta baserat på forskning och vetenskap. Hans mission är att visa potentialen med olikheter och inkludering, så att företag och organisationer blir mer effektiva, lönsamma och konkurrenskraftiga.

Ergin är grundare av Stiftelsen Årets Mångfaldsbragd, som årligen delar ut priset Mångfaldsbragd.se.

Läs mer om priset Mångfaldsbragd.se

Claes Schmidt/Sara Lund

Claes Schmidt / Sara Lund

CLAES SCHMIDT föddes 1949, men har uppgraderat sitt sätt att tänka till en 93:a. Efter gymnasiet turnerade han som trummis med olika orkestrar i Sverige och Norge. Han var en av initiativtagarna till Artist- och turnéföretaget "United Stage AB" och jobbade flera år som artistbokare, turné-ledare samt ljud- och ljustekniker. På ett företagsbesök på "Tobaksbolaget" i Malmö, 1990, upptäckte han deras stora matsal, som blev showlokal under 5 år. 1984 spelade han med countrybandet "Tractor" på Wembley Arena i London. 1993-2009 jobbade han som marknadschef och nöjesproducent på nöjes- och konferensanläggningen "Slagthuset" i Malmö med teater, restaurang, nattklubb och konferens.

1989 avslöjade hans hustru, Anita, honom som transvestit. 2003 blev han offentlig och turnerar sedan 2005 som "SARA LUND" med den underhållande föreläsningen "Från Man till Människa - om de normer och värderingar som styr vårt liv och hindrar oss från att tänka logiskt".

2010 tilldelades han "Stora Talarpriset" och 2012 kom boken "Från Man till Människa".

Läs mer på Claes Schmidt / Sara Lunds webbplats